Assunta & The Light Orchestra: onvervalste passie

De populariteit van Assunta & The Light Orchestra groeit met de week. Steeds meer mensen ontdekken de onvervalste passie van het Belgische duo. Woensdag 28 januari stonden ze bij QuiteQuiet Leiden met 90 fijnproevers in het publiek.

Maar eerst laat Aafke Romeijn van zich horen. Haar meest recente, tweede album ‘Chin. Ind. Spec. Rest.’ kreeg in de pers lovende kritieken en op ons podium is goed te horen waarom. Op de plaat haalt Aafke nogal wat elektronica uit de kast, maar ze past zich vanavond geweldig aan aan de QuiteQuiet-sfeer. Mooie melodieën, prachtige, veelzeggende teksten.

Na de pauze gaat Assunta & The Light Orchestra los. Assunta (zang/gitaar) en Pieter (gitaar) betoveren de zaal een uur lang met voornamelijk werk van het debuutalbum ‘Occupied by the sun’. Fraai gesmede liedjes, gezongen met een zwoele, adembenemende stem en begeleid door de klassiek geschoolde Pieter. De loopmachine, waarmee het optreden extra power krijgt, blijkt een goede keuze. Assunta & The Light Orchestra schakelt moeiteloos tussen ingetogen breekbaarheid en licht Zuid-Amerikaanse klanken. En het duo tovert bekende nummers om tot fraaie eigen nummers (‘You can call me all’ van Paul Simon en ‘Roxanne’ van The Police). Voor wie het nog eens wil zien of het gemist heeft, Assunta & The Light Orchestra komt ook naar QuiteQuiet Gouda. De datum volgt nog.

Onderstaande foto’s zijn van Kees van der Niet.

Aafke Romeijn 2

Assunta & The Light Orchestra 2


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s