Kant en klare kippenvel

De tweestemmigheid, de strijkstok op de cello, de beroering van de gitaarsnaren, de sympathieke praatjes, Clean Pete weet je te raken. Het tweelingduo speelde op vrijdag 20 november de theaterzaal van Scheltema ruim 70 minuten muisstil. Het voorbereidende werk was van Aidan O’Brien, die als support act meer dan overtuigde.

Maar er klinken ook verhalen van mensen die kracht putten uit een QuiteQuiet-avond, het maakt deze avonden bijzonderder dan bijzonder. Jongeling Aidan O’Brien, deelnemer aan Jong QuiteQuiet in Delft, speelt een krachtige set van 20 minuten. Songs met een positieve inslag, daar waar je blij van wordt. Daarna begint de betovering van Loes en Renee Wijnhoven, oftewel Clean Pete. Met materiaal van hun debuutalbum ‘Al zeg ik het zelf’ en hun recent verschenen tweede plaat ‘Aan het licht’ krijgen zij het publiek de hele avond aan hun voeten. Kant en klare kippenvel.

De volgende QuiteQuiet-avond in Leiden is op vrijdag 5 februari 2016. Wie er dan optreedt, maken we bekend op 1 december. Hou het in de gaten, want het is weer zeer de moeite waard,

* De foto’s zijn van Zoe van de Kerkhof.

Aidan O'Brien 2 Clean Pete 9 Clean Pete 10


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s