Spinvis kraakt QuiteQuiet-code

Deze QuiteQuiet-avond in Leiden komt alles samen. Het is vrijdag 5 februari 2016. In Scheltema schijnt het licht als nooit tevoren op een door bloemen versierd podium. Het geluid is adembenemend mooi en Spinvis geniet. Het publiek trouwens ook. Met volle teugen.

Hij is vriendelijk, open en zijn zinnen raken kant en wal. Erik de Jong, alias Spinvis, bedient het publiek met hart en ziel. In een in tweeën gesplitste set speelt hij met de verwachtingen van de bijna 220 bezoekers. Het openingsnummer is lang en spannend door de ‘vreemde’ geluiden die hij produceert op zijn loopmachine. Daarna barst een best of los, hoewel Spinvis wel altijd een nieuwe draai geeft aan zijn bekendste nummers. Ook solo houden alle nummers zich volledig staande. Met Kom terug, Ik wil alleen maar zwemmen, Wespen op de appeltaart, Bagagedrager en De grote zon kraakt de zanger/gitarist de QuiteQuiet-code: het publiek luistert ademloos.

Voorafgaand aan het concert van Spinvis laat Iris Penning horen waarom mensen haar vergelijken met Eefje de Visser. Penning, hoe jong ook, schuwt het avontuur niet, zowel muzikaal als in tekst. Ze durft het zelfs aan een gedicht voor te dragen. De rest is poëzie op muziek. Aan het einde van de avond doen Spinvis en Iris spontaan samen het nummer Kus me dan en bijt mijn tong af. Op 12 februari verschijnt haar tweede album Spreken met suiker.

Op woensdag 17 februari keren Spinvis en Iris Penning terug naar Leiden. Die avond geven ze wederom een concert in Scheltema (Marktsteeg 1). Het concert is in principe uitverkocht, maar je kunt jezelf op de reservelijst zetten. Wellicht komen er nog kaarten vrij.

3.zvdkerkhof P1060562 P1080383


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s